28
Joi, Mar

Sport

Echipa de baschet feminin Olimpia CSU Brașov își definitivează în aceste zile lotul pentru sezonul 2017-2018, unul în care brașovencele vor evolua în trei competiții: liga națională, cupa României și cupe Europei Centrale. „Olimpicele” se vor reuni la începutul lunii septembrie și vor începe pregătirile pentru noul an competițional.

Tehnicienii Dan Calancea, Nenad Marinkovic și Miruna Crasnic s-au decis asupra lotului cu care vor începe sezonul 2017-2018. Poate cea mai importantă realizare a grupării brașovene este faptul că au reușit să o convingă pe Biljana Pesovic să continue la Olimpia. Pe lângă Pesovic și Kristina Higgins se va întoarce la Brașov. Higgins și-a reziliat contractul cu formația Buducnost din Muntenegru și a semnat o înțelegere nouă cu echipa de sub Tâmpa.

O achiziție extrem de importantă este aceea a Gabrielei Irimia, una dintre jucătoarele de bază ale naționalei feminine a României. Gabi se întoarce la Brașov după un sezon petrecut la Cluj-Napoca. O altă româncă transferată în această vară de Olimpia CSU Brașov este Diana Moraru. Diana a evoluat în sezonul trecut pentru ICIM Arad.

Oficialii formației brașovene sunt în discuții avansate cu alte trei jucătoare străine: un conducător de joc și o baschetbalistă de poziția 4 din Statele Unite ale Americii și o jucătoare de perimetru din Europa. Cel mai probabil ele vor fi prezentate în această săptămână.

Pe lângă aceste jucătoare, Olimpia se va baza pe junioarele: Amira Al Ash Hab, Maria Ferariu, Iulia Brezoi, Anamaria Pop, Daria Rusu și Ioana Petrescu.

„Olimpicele” vor începe pregătirea în septembrie și vor intra într-un cantonament de zece zile la Sfântu Gheorghe. În cadrul acestui stagiu de pregătire, Pesovic și compania vor susține și două jocuri de verificare cu Sepsi Sfântu Gheorghe, campioana României. Meciurile vor avea loc în noua sala din Sfântu Gheorghe. După cantonament, brașovencele vor participa la Cupa Sirius, alături de Universitatea Cluj-Napoca, de o echipă din Ungaria și de gazdele de la Sirius Târgu Mureș.

Mai multe despre Olimpia CSU Brașov puteți afla din emisiunea iSport de la Brașov Tv, unde invitat este antrenorul formației de sub Tâmpa, Dan Calancea. Emisiunea iSport se va difuza astăzi de la ora 18.30 la Brașov TV.

 

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: