28
Joi, Mar

Faclia

Sport

Perechea formată din jucătoarele române de tenis Irina Begu şi Monica Niculescu s-a calificat, sâmbătă, la Melbourne, în sferturile de finală ale probei feminine de dublu din cadrul turneului Australian Open, primul de Mare Şlem al anului, după ce a profitat de abandonul cuplului Nadia Kicenok (Ucraina)/Anastasia Rodionova (Australia), la scorul de 4-1.

Doar 36 de minute a durat partida, după care româncele au fost declarate învingătoare.

 

Begu şi Niculescu şi-au asigurat un cec de 90.000 de dolari australieni şi 430 de puncte WTA la dublu. Anul trecut, ambele românce au pierdut în primul tur, în perechi diferite, iar acum şi-au egalat cea mai bună performanţă a lor la Melbourne.



În sferturi, Begu şi Niculescu vor înfrunta cuplul american Jennifer Brady/Vania King, care a trecut în optimi de Nicole Melichar (SUA)/Kveta Peschke (Cehia), cu 6-4, 7-6 (5).

În alt meci din optimi, perechea româno-braziliană Sorana Cîrstea/Beatriz Haddad Maia a fost învinsă de cuplul ceh Lucie Safarova/Barbora Strycova, cu 2-6, 6-0, 6-4, după o oră şi 43 de minute. De remarcat că în decisiv, Cîrstea şi partenera ei au condus cu 4-1, pierzând apoi cinci ghemuri la rând şi meciul.

Cârstea şi Haddad Maia vor primi 45.000 de dolari australieni şi 240 de puncte WTA la dublu pentru participare.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: