18
Sâm, Mai

sursă foto: mediafax.ro

Eveniment

Ninsorile abundente din centrul Japoniei şi de-a lungul coastei de nord au izolat comunităţile şi au întrerupt curentul electric la aproximativ 10.000 de gospodării.

De asemenea, mai multe drumuri naţionale au fost blocate de troiene.

Zăpada abundentă s-a înregistrat în prefecturile Niigata şi Gunma, unde zăpada a ajuns la 2 metri în trei zile, potrivit radioului public din Japonia – NHK. Peste o mie de şoferi sunt blocaţi pe autostrăzi au fost obligați să-și petreacă noaptea în mașinile lor, pe şosele, fiind în imposibilitatea de a mai înainta.

Pe autostradă care leagă Tokyo de Niigata de pe coasta Mării Japoniei coada de maşini blocate a ajuns la o lungime de 16,5 km. Membrii forțelor de autoapărare au fost solicitaţi să intervină să le furnizeze alimente, pături și combustibil șoferilor care au fost nevoiți să petreacă noaptea în mașinile lor.

Mii de şoferi sunt blocaţi în troiene, între ei şi Yoshinobu Wakiya, care se îndrepta spre Tokyo„Stau în maşină de 17 ore. Nu mă așteptam să se aştearnă atâta zăpadă aşa de repede”, a spus el, pentru Asahi Shimbun. „Este o situație de viață şi de moarte”. Wakiya afirmă că nu a putut să doarmă, deoarece a trebuit să îndepărteze în continuare zăpada din țeava de eșapament, pentru a preveni pătrunderea fumului toxic în mașină. „Nu am mâncat de aseară și nu mai am multă apă”, a mai spus bărbatul. „Nu ştim ce se va întâmpla. Sunt extenuat. Vreau să mă întind și să mă odihnesc într-un pat normal”, s-a mai plâns el.

FOTO+VIDEO AICI.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: