19
Dum, Mai

sursa foto: ro.pinterest.com

Eveniment

Ministrul belgian al bugetului, Eva De Bleeker, a dezvăluit lista confidenţială a preţurilor vaccinurilor anti-COVID pe care Comisia Europeană le-a negociat cu companiile farmaceutice în numele statelor membre.

Cel mai ieftin vaccin negociat de UE este cel dezvoltat de Oxford-AstraZeneca, care costă mai puţin de doi euro, iar cel mai scump este cel de la Moderna, 14,6 euro, informează Agerpres.

Lista cu prețurile vaccinurilor, publicată din greșeală

AstraZeneca-Oxford – 1,78 de euro,

Johnson&Johnson – 6,9 euro,

Sanofi-GSK – 7,56 euro,

CureVac – 10 euro,

Pfizer-BioNTech – 12 euro,

Moderna – 14,6 euro.

Vaccinul Pfizer-BioNTech este primul care va fi distribuit în statele UE, încă înainte de sfârşitul anului în curs, Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) fiind aşteptată să-l aprobe pe 21 decembrie, iar pe 6 ianuarie va decide şi asupra aprobării vaccinului produs de Moderna. Primele doze de vaccin anti-COVID, care vor fi primite de România în perioada 26-31 decembrie, vor fi alocate pentru vaccinarea personalului medical din 10 unități medicale. Comisia Europeană, care a evitat să ofere detalii despre detaliile contractelor, anunţând doar încheierea lor şi numărul de doze prevăzute în fiecare, a evitat să confirme dacă preţurile dezvăluite de ministrul belgian sunt chiar cele înscrise în contracte. ”Informaţia despre preţuri este disponibilă pentru statele membre, ca parte a negocierilor”, precum şi pentru Parlamentul European, a răspuns purtătorul de cuvânt al executivului comunitar, Eric Mamer., potrivit libertatea.ro.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: