19
Dum, Mai

Eveniment

Este cod galben de ninsori și viscol în 20 de județe și în Capitală.

În București, ninge încă de azi-noapte. Pentru a nu exista probleme în trafic, drumarii au scos deja utilajele de deszăpezire.

"Codul galben își mentțne valabilitatea până la amiază, după care contăm pe o ameliorare din punct de vedere al precipitațiilor. Următoarele ninsori vor fi mai moderate. E o situație bună în cea mai mare parte din țară. Stratul de zapada atinge aproximativ 7 cm în stațiile meteo din Capitală. Va mai ninge, se vor mai depune 5-6 cm de zăpadă, astfel încât stratul ar putea atinge 15 cm. Dar în continuare așteptăm mai puțină ninsoare în București și o vreme tot mai rece, temperaturile scad sub limita gerului în timpul nopții, iar ziua, temperaturile vor fi preponderent negative", a declarat, într-o intervenție la Realitatea PLUS, meteorologul ANM Mihai Huștiu.

Potrivit atenționării meteo cod galben aflată în vigoare, în prima parte a zilei de luni (11 ianuarie), mai ales în Muntenia și zona Carpaților de Curbură, vor predomina ninsorile, moderate și însemnate cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă, ce va depăși local 10...20 cm și izolat 30...40 cm.
      
Vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 45...55 km/h în regiunile sudice și de 60...70 km/h în Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini de peste 1700 m, temporar viscolind ninsoarea.

 

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: