15
Mie, Mai

Eveniment

Anticorpii naturali găsiți în tumori ar putea indica calea către o imunoterapie îmbunătățită, potrivit unui nou studiu al Institutului Weizmann, o potențială descoperire a cancerului.

Anticorpii sunt proteine care neutralizează amenințările specifice. Alte studii recente au descoperit că anticorpii naturali au fost adesea descoperiți în tumorile canceroase, dar scopul lor a fost necunoscut – ar fi putut foarte bine să fie generați de organism, fără nicio legătură cu cancerul în sine.

Noile descoperiri, publicate în revista Cell, au reușit să identifice o moleculă din miile de proteine din celulele canceroase care este vizată de anticorpii nou identificați: enzima de protează legată de membrană numită MMP14 (MT1-MMP).

La o persoană sănătoasă, această enzimă asemănătoare foarfecei joacă un rol important în remodelarea țesuturilor, de exemplu în timpul regenerării sau vindecării rănilor.

În cancer, cu toate acestea, funcționează în micro-mediul tumorii și se răspândește scăpat de sub control, tăind matricea din jurul celulelor canceroase și ajutându-le astfel să invadeze țesutul înconjurător și să se răspândească în alte organe, ducând la metastaze mortale.

"Am arătat acum că sistemele imunitare ale pacienților cu cancer pot produce anticorpi împotriva tumorilor", spune prof. Ziv Shulman, care a condus echipa de cercetare Weizmann împreună cu prof. Irit Sagi.

"Acești anticorpi naturali par să aibă un potențial terapeutic nerealizat", a spus Sagi. "Sunt necesare mai multe cercetări pentru a le aplica în terapiile viitoare sau ca reactivi de diagnostic."

Cercetarea deschide calea pentru o nouă abordare a dezvoltării imunoterapiilor canceroase, una care va folosi anticorpi anti-tumorali naturali. Deși oamenii de știință s-au concentrat pe cancerul ovarian, au spus că s-ar putea aplica și altor tipuri de cancer.

 

Sursa: jpost.com

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: