16
Joi, Mai

sursa foto: arhiva

Eveniment

140 de firme participă la cel mai important forum de la Istanbul.

140 de firme participă la cel mai important forum economic România – Turcia, care va avea loc la finalul acestei luni în Istanbul. Este locul unde se configurează noile rute de comerț din Balcani și Orient.

În contextul bătăliilor pentru resurse, România a mobilizat elita influencerilor din zona economiei. În perspectiva crizelor alimentare, fiecare stat a organizat grupuri de lucru operative cu o sarcină unică, bătălia pentru resurse. Din partea Casei de Comerț Balcanice participă un numeros grup condus de prof. Dr. Liviu Pandele și Mihai Rugacs, secretar general. La manifestări participă și președintele Federației Transportatorilor, Zbârnea Ioan. Suporturile diplomatice sunt asigurate de Ambasada României de la Ankara și Consulatele de la Istambul, Izmir, Ankara.

Întreaga delegație a României este condusă de Es.Sorin Grindeanu, viceprim-ministru al Guvernului României. Din partea statului Republicii Turcia delegația este condusă de vicepreședintele Republicii Turcia Es.Fuat Okyay. Forumul se desfășoară și în siajul Comisiei Bilaterale România Turcia.

"Principalul motor în aceste noi configurări este Ministerul Antrprenoriatului condus de Ministrul Constantin Daniel Cadariu si secretarul general adj. Corneliu Carstea.

Noua echipă vine cu o nouă abordare și anume aceea de a deveni Hub relațional în regiune, în Parteneriat cu Bulgaria și țările din regiunea Balcanică precum Turcia".

 

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: