16
Joi, Mai

Eveniment

Cinci persoane au fost ucise de un terorist palestinian într-un atac cu împușcături în orașul haredi (ultra-ortodox) Bnei Brak, marți seară.

Trăgătorul a fost identificat ca Dia Hamarsha, în vârstă de 27 de ani, din satul Ya'bad din nordul Cisiordaniei, lângă Jenin. El a fost închis timp de șase luni în 2015 pentru trafic de arme de foc ilegale și afiliere cu o grupare teroristă și a lucrat ilegal pe un șantier Bnei Brak.

O altă persoană a fost arestată la fața locului și cercetată sub suspiciunea de asistare a trăgătorului, iar o a treia persoană a fost arestată marți seară, mai spre est, pe strada Jabotinsky.

Între timp, Poliția Israelului a fost pusă la cel mai înalt nivel de alertă pentru prima dată de la Operațiunea Gardianul Zidurilor, în mai 2021. Shabtai a decis că poliția se va concentra pe siguranța publică vizibilă și va pune mai mulți ofițeri pe străzi și în zonele aglomerate. FIL a anunțat, de asemenea, că trimite întăriri și în Cisiordania.

Forțele de securitate israeliene au desfășurat miercuri dimineață o amplă campanie de arestare în Cisiordania, în tabăra de refugiați Balata din Nablus, Betleem, Kedum, Ramallah, Marda, Ya'bad și în satele de la sud de Betleem, consemnează jpost.com.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: