16
Joi, Mai

Eveniment

Datoriile a zece firme de apărare vor fi șterse.

Este voba despre impozite, taxe, contribuții sociale și alte sume datorate bugetului general consolidat, precum și cele accesorii.

ANAF a decis să şteargă datoriile firmelor româneşti care se ocupă cu producţia sau comerţul cu armament, muniţii şi materiale de război. Este vorba despre cele datorate până la 31 martie 2022. Printre firmele care vor beneficia de această măsură se numără şi Uzina Mecanică din Bucureşti, Fabrica de Arme din Cugir, Uzina Mecanică Sadu, care are și o secție de fabricare a armamentului pentru NATO.

Motivul principal pentru care autoritățile au decis să ia această decizie este legat de întărirea capacității de apărare a României prin luarea unor măsuri urgențe de redresare economico-financiară a operatorilor economici de interes strategic, astfel încât Forțele Sistemului Național de Apărare să poată fi pregătite pentru protejarea intereselor esențiale și siguranței statului român, precum și pentru a-și onora obligațiile asumate în calitate de stat membru UE și NATO, consemnează RTV.

Concluzie:

Ce ușor dispar datoriile, aproape 30 milioane de euro, atunci când ”se primește ordin”! Adică ”puff”, vreo 50 de km de autostradă de la Brașov...

Autoritățile au motivat: ”protejarea intereselor esențiale și siguranței statului român, precum și pentru a-și onora obligațiile asumate în calitate de stat membru UE și NATO”. Dar obligațiile pentru demnitatea cetățenilor ROMÂNI?


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: