29
Lun, Apr

Eveniment

La un an de la înființare Centrul de Excelență produce olimpici pe bandă rulantă. Cei mai buni elevi ai Brașovului se pregătesc aici sub coordonarea profesorului Luciu Alexandrescu.

Patru dintre aceștia sunt în clasa a 6-a și au obținut, recent, cele mai strălucitoare medalii la un concurs internațional de fizică desfășurat la Voroneț, la care au luat parte peste 200 de elevi din toată lumea. Este vorba despre elevii Rareș Popa, Tudor Robu, Alexia Baștea și Liana Hârlab.

Seriozitate, profesionalism, spirit de competiție, bună dispoziție, relaxare și o comunicare amicală între profesor și elev. Toate acestea caracterizează orele de fizică de la Centrul de Excelență. Aici nu se dau note, iar copiii învață din plăcere, din proprie inițiativă, motivați și de profesori.

Așa se desfășoară o oră de fizică de la Centrul de Excelență. În fiecare săptămână, copiii de clasa a 6-a învață noțiuni care, în mod normal se predau unor elevi cu   2-3 ani mai avansați. Aceasta este și rețeta succesului pentru obținerea unor rezultate remarcabile la concursurile internaționale. 

De pregătirea elevilor se ocupă Luciu Alexandrescu. Acesta predă fizica la cel mai înalt nivel de aproape 30 de ani. Acum este directorul Centrului de Excelență. Pentru a pune în practică cele mai complexe experimente, elevii au la dispoziție tehnică și aparatură de aproape 10.000 de euro.

Admiterea la Centrul de Excelență se face pe baza unui test de creativitate. Aici se pregătesc 386 de elevi, împărțiți în 28 de grupe care studiază șapte discipline: limba română, matematică, fizică, chimie, biologie, informatică și limbi moderne.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: