15
Mie, Mai

sursa foto: iubescbrasovul.ro

Eveniment

Acțiuni ale polițiștilor brașoveni.

La data de 25/26 octombrie 2022, în intervalul orar 22.00 - 01.00, polițiști din cadrul Biroului de Poliție Centru Universitar Brașov, în colaborare cu polițiști ai Biroului Rutier și Biroului de Investigații Criminale, au organizat și desfășurat o acțiune ce a vizat verificarea respectării normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, precum și verificarea respectării de către conducătorii auto a legislației rutiere.

Acțiunea s-a desfășurat în zona Complexului Studențesc Colina Universității, a Complexului Studențesc Memo, precum și zona adiacentă acestora, fiind instituite filtre rutiere pentru verificarea respectării de către conducătorii auto a prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

În cadrul activităților desfășurate au fost legitimate 96 de persoane și verificate 37 de autovehicule, iar pentru abaterile constatate au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 3.650 lei. Au fost identificate 14 persoane care nu au putut justifica prezența în campusurile universitare, acestora aducându-li-se la cunoștință faptul că le este interzis accesul în incinta căminelor studențești după ora 23.00, fiind totodată  îndrumate să respecte normele de conviețuire socială în aceste spații.

Pe linie rutieră s-a avut în vedere impunerea respectării normelor rutiere de către toți participanții la trafic, depistarea și sancționarea celor ce conduc autovehicule sub influența băuturilor alcoolice sau a aubstanțelor psihoactive. În urma activităților întreprinse au fost identificați 2 conducători auto care aveau efectuate modificări ale autovehiculelor la sistemul de iluminare și respectiv la sistemul de evacuare, fiind aplicate 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 1.740 lei și reținute 2 certificate de înmatriculare.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 61/1991 au fost constatate și aplicate 4 sancțiuni contravenționale, dintre acestea 3 fiind pentru consum de băuturi alcoolice în spațiul public și 1 sancțiune pentru tulburarea liniștii publice, prin utilizarea unui dispozitiv tip boxă la o intensitate foarte mare.

9 persoane au fost depistate în timp ce fumau pe holurile căminelor studențești, în spații închise, fără destinație de locuri special amenajate, iar în conformitate cu prevederile Legii nr. 349/2002 au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale.

Totodată, polițiștii brașoveni au acționat și pe palierul prevenirii faptelor penale sau contravenționale, oferind informații cu privire la necesitatea respectării normelor legale în vigoare, precum și informații constând în suportul de specialitate al polițiștilor din cadrul Biroului de Poliție Centru Universitar Brașov ori de câte ori se impune.

Pentru îmbunătățirea climatului de siguranță civică, studenților li s-au adus la cunoștință atât adresa, cât și numerele de telefon unde aceștia pot solicita sprijin din partea polițiștilor sau sesiza încălcări ale prevederilor legale.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: