16
Joi, Mai

sursă foto: realitatea.net

Eveniment

Șoferii din țara noastră mai beneficiază doar două luni de schema de compensare cu 50 de bani pe litrul de carburant!

Cu toate acestea, prețurile la pompă continuă să crească, iar litrul de motorină a depășit din nou pragul de 8,5 lei. Și prețul benzinei este acum mai mare.

În stațiile de alimentare din țară carburanții s-au scumpit din nou. Prețul benzinei era, vineri dimineață, aproape de pragul de 7 lei, iar motorina a depășit 8,5 lei/l.

Comparativ cu luna trecuta, prețul mediu al unui litru de benzina s-a majorat cu 4.5%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costa astăzi cu 15.0 lei mai mult decât in urma cu 30 de zile.

În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru a crescut cu 5.1%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costa astăzi cu 20.5 lei mai mult decât in urma cu 30 de zile.

În aceasta perioada Romania se afla pe locul al 8-lea in Uniunea Europeana in topul tarilor cu cea mai ieftina benzină, după Bulgaria, Croația, Cipru, Ungaria, Malta, Polonia, Slovenia.

În cazul motorinei, țara noastră este situata pe locul 6 intre statele Uniunii Europene in ceea ce privește cel mai mic preț la acest tip de combustibil, după Bulgaria, Ungaria, Malta, Polonia, Slovenia.

Comparativ cu celelalte tari UE, Romania se clasează pe locul 9 la benzina fără taxe, ca fiind cea mai ieftina, după Bulgaria, Croația, Cipru, Franța, Ungaria, Malta, Slovacia, Slovenia, in timp ce motorina fără taxe comercializata la noi este pe locul al 8-lea in topul celor mai mici preturi, după Bulgaria, Croația, Franța, Ungaria, Malta, Slovacia, Slovenia.

Măsura cu 50 de bani este în vigoare până la finalul anului.

 

 

Sursa: realitatea.net


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: