19
Dum, Mai

Eveniment

În timpul campaniei electorale, și nu numai, actualul primar al Brașovului promitea digitalizarea administrației publice locale.

Digitalizarea urma să faciliteze celor interesați, care sunt din ce în ce mai mulți, accesul mult mai ușor la diferite servicii și informații ce au legătură cu administrația publică locală și cu o organizare eficientă din punct de vedere urban.

În întâmpinarea și completarea acestui demers care sperăm că este în curs de implementare, ar fi necesară și adăugarea unei secțiuni speciale care să cuprindă o hartă a parcurilor din Municipiul Brașov și structurarea lor pe niveluri de facilități. Astfel, cetățeanul interesat, în special cel venit din afara Brașovului, ar putea cu un singur click să acceseze pe site-ul Primăriei Brașov secțiunea cu parcurile și zonele de promenadă, precum și facilitățile pe care acestea le oferă. Pot fi evidențiate pe această hartă locurile de joacă, terenurile și spațiile dedicate practicanților de diferite sporturi în aer liber, zonele speciale pentru plimbarea câinilor, facilități pentru persoane cu nevoi speciale, toalete publice, standuri cu vânzare de produse alimentare și nealimentare, evidențierea locurilor de parcare din proximitate, precum și speciile de arbori, arbuști ornamentali și floră care sunt plantate în aceste zone.

Digitalizarea acestor zone verzi din Municipiul Brașov ar aduce un imens beneficiu atât pentru turiști, în sensul că îi orientează spre zonele respective și oferă și informațiile exacte cu ceea ce găsesc acolo, cât și pentru localnici.

Digitalizarea parcurilor existente și cele viitoare ar aduce un plus de valoare calității vieții cetățenilor din Municipiul Brașov.

Este adevărat că noile parcuri promise de către actuala administrație se lasă așteptate, la fel cum se lasă așteptate majoritatea promisiunilor făcute către brașoveni. Dar, cu toate acestea, avem posibilitatea de a ușura accesul spre zonele verzi existente, a declarat subprefectul Lucian Pătrașcu, președintele Organizației Municipale a PSD Brașov.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: