29
Lun, Apr

Sursa foto: goanadupabitcoin.ro

Economic

Vom discuta despre o strategie ce poate fi folosită atat pentru a câștiga bani profitând de evoluțiile prețului Bitcoin, ceea ce va ajuta la creșterea sumei disponibile fără a fi necesar să depuneți criptomonede constant, cat si pentru a va proteja invetitia pe care o aveti deja in Bitcoin sau in alte criptomonede.

Principiile de bază sunt cumpărarea, vânzarea și menținerea – și nu vorbim despre margin trading deoarece este foarte riscantă.

Chiar dacă nu vă considerați un ”bitcoin trader”, acest ghid se poate aplica deoarece vă permite să înregistrați profituri mai mari, dar si sa va limitati pierderile atunci cand pretul Bitcoin evolueaza negativ.

Ce înseamnă hedging și cum se folosește Bitcoin Futures in hedging

În termeni simpli, hedging este o acțiune care are rolul de a reduce riscul unei alte investiții. În ce privește Bitcoin, hedging este acțiunea de a vinde Bitcoin Futures pentru a reduce riscul detinerii unei investitii in Bitcoin. Acest lucru va ajută la maximizarea profitului si la diminuarea considerabila a pierderii din valoarea investitiei in Bitcoin, atunci cand pretul acestuia este in scadere.

Conceptul este simplu, în special cu prețul Bitcoin care este în creștere aproape constantă din 2015. Când prețul crește, îți păstrezi criptomonedele. Când previzionezi că prețul va scădea, deschizi pe platforma de tranzactionare o pozitie Short de Bitcoin Futures, la cel mai mare preț pe care îl poți obține.

După ce prețul a scăzut și observi că începe să crescă din nou, lichidezi pozitia Short pe care o ai pe Bitcoin Futures. Dacă reușești să prinzi momentele potrivite, rezultatul final va fi detinerea aceleiasi cantitati de Bitcoin, plus profitul generat prin pozitia Short de pe platforma, echivalent scaderii Bitcoin. Astfel, limitati pierderea investitiei dumneavoastra in criptomoneda, cauzata de deprecierea acesteia, iar cresterea ulterioara a pretului va reprezenta pentru dumneavoastra un nou profit.

Se poate proceda la fel si in cazul oricarei alte criptomonede.

Hedging este considerată o strategie de tranzacționarea avansată, dar principiile pe care se bazează sunt foarte simple – vinzi când prețul e sus și cumperi când prețul e jos.

Unii pot considera că e un proces dificil sau că nu merită efortul, însă asta e o atitudine contraproductivă – în realitate, este simplu atâta timp cât folosești metodele corecte pentru a calcula momentul potrivit pentru acțiune.

De fapt, asta este partea cea mai dificilă – calcularea momentului potrivit necesită cunoștințe de analiză tehnică, economică și tranzacțională. Trebuie să știți cum să interpretați indicatori precum EMA ( exponential moving average- medie mobilă exponențială).

Va fi nevoie să învățați principiile fundamentale de analiză tehnică pentru a putea prezice când vor avea loc evoluții de preț de care puteți profita – există sute de ghiduri și sfaturi pe Youtube și Google, gratuit. Dacă dedicați puțin timp pentru a învăța principiile de bază, ulterior tot ce va fi nevoie să faceți este să vă uitați pe graficele de preț pe care majortiatea platformelor le pun la dispoziție.

Nu recomandam să urmați cursuri de trading plătite, deoarece nu vă oferă nimic în plus față de ceea ce puteți afla singuri, iar rezultatul final va fi același – trebuie să petreceți timpul citind știtile și urmărind prețurile. De exemplu, Goana dupa Bitcoin publică atât cele mai recente știri, cât și prețurile live pe header-ul site-ului.

Ceea ce contează este să ai conceptul timpului. In general traderii se grabesc cand executa tranzacțiile, dar până la urmă invata că prețul revine mai încet decât cred. Când prețul Bitcoin crește foarte mult, la un moment dat va scădea, dar trebuie să aștepți ca trendul descendent să fie clar înainte de a face tranzacția. E mai bine să te asiguri înainte de a lua o decizie, deoarece oportunitățile vor apărea mereu. E mai bine să ratezi o ocazie decât să pierzi bani pentru că ai luat o decizie emoțională.

Majoritatea celor care se apucă de tranzacții nu se consideră emoționali, dar vă garantez că veți simți presiunea de a lua decizii repezite pe care le veți regreta ulterior. Așadar, sfatul meu este să așteptați confirmarea trendului înainte de a vinde sau cumpăra.

De ce este profitabil să faci hedging cu Bitcoin

Răspunsul e simplu – volatilitatea prețului. Variațiile de 100$ într-o singură zi reprezintă oportunități majore pentru traderii mici, care au astfel posibilitatea de a-și crește profiturile în ansamblu.
Afirm că volatilitatea mare e un aspect pozitiv deoarece trendul general este de creștere și a fost așa din  2015 încoace. De fiecare dată când prețul crește foarte mult, este clar că va urma o perioadă de scădere, dar până la o limită în creștere față de anii anteriori.

Cu toate știrile despre marii investitori care intra pe piață, este clar că aceste variații vor continua, ceea ce înseamnă că există loc pentru a aplica principiile prezentate pentru a crește bitcoinii pe care îi dețineți. În opinia mea, este mult mai satisfăcător să tranzacționeze decât să cumperi și să păstrezi criptomonede.

Tranzactionarea Bitcoin Futures cu

Pentru aceasta strategie, va recomand Markets.com, fiind una dintre cele mai populare si sigure platforme de tranzactionare de CFD-uri din lume.

Pentru a tranzactiona Bitcoin Futures, nu trebuie decat sa va inregistrati online pe platforma de tranzactionare, sa depozitati suma pe care intentionati sa o tranzactionati, iar pe urma aveti acces la peste 2000 de CFD-uri, printre care si Bitcoin si alte criptomonede, precum Ethereum, Ripple, Dash si Litecoin.

este probabil cea mai buna optiune pentru incepatori pentru ca ofera posibilitatea unui cont demo gratuit, diverse metode de plata (WT, Card, Skrill, Neteller), depozitul minim este de doar $100, iar platforma este prietenoasa si intuitiva.

Pentru a va inregistra si a incepe sa tranzactionati imediat, pe un cont demo sau pe unul real, accesati acest .

Atentie! Tranzactionarea in marja implica un nivel ridicat de risc pentru capitalul investit si nu este potrivita pentru toti investitorii. Asigurati-va ca intelegeti pe deplin riscurile implicate si/sau consultati un specialist care va poate oferi mai multe sfaturi. Informatiile din acest site nu sunt destinate utilizarii de catre, sau pentru distribuirea catre, orice persoana din orice tara sau jurisdictie, unde o astfel de utilizare sau distribuire ar contravine cu regulamentele si legislatia locala.

Articolul a fost preluat de pe site-ul: www.goanadupabitcoin.ro

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: