29
Lun, Apr

Sport

În ultimul meci în fața propriilor suporteri din sezonul 2016-2017 al ligii secunde, FC Brașov a remizat cu Luceafărul Oradea, scor 1-1 (1-0). Galben-negrii au evoluat pentru ultima oară pe Tineretului în acest sezon iar fanii stegarilor au creeat o atmosferă foarte frumoasă la stadion. Grigorie și compania mai au un singur meci în acest campionat, în deplasare la Afumați.

La ultima apariție pe Tineretului, FC Brașov a încercat să-i facă fericiți pe suporterii care le-au fost alături la fiecare joc și care i-au susținut necondiționat. Fanii galben-negrilor au pregătit o coregrafie specială și au avut afișate mai multe bannere sugestive. Brașovenii au scandat pe toată durata celor 90 de minute, refrenul preferat fiind „Steagu‘ nu moare”. Suporterii și-au arătat respectul față de jucătorii care au evoluat un retur de campionat fără să primească bani și au afișat un banner pe care era scris „Respectul nostru pentru devotamentul vostru!”. La finalul meciului suporterii au transmis un mesaj clar: „80 de ani de istorie nu-i veţi îngropa. Steagu prin noi va continua”.

Meciul a fost unul fără miză pentru ambele combatante. Trupa condusă de Cornel Țălnar a jucat mai bine în prima repriză și a reușit să deschidă scorul prin veteranul Ștefan Grigorie, care a primit o pasă excelentă de la Iulian Popa și a înscris din mijlocul careului. După pauză, Luceafărul a atacat mai mult, a avut două oprtunități mari, dar de fiecare dată mingea a lovit bara porții apărate de Iacob. Până la urmă, Luceafărul a reușit să egaleze prin fostul vârf stegar Marius Matei și partida dintre FC Brașov și Lucafărul Oradea s-a încheiat la egalitate, scor 1-1. Grigorie și compania ocupă poziția a șasea cu 56 de puncte și vor juca în ultima rundă a campionatului, în deplasare contra celor de la Afumați.

„Mă încearcă un gând de tristeţe. Acest oraş merită o echipă frumoasă, care să facă performanţă, cum făcea în trecut. Îmi pare rău că s-a ajuns aici. Ţin să felicit jucătorii, au demonstrat din nou un caracter extraordinar. Să nu uităm că acești băieți sunt neplătiți de foarte mult timp. Se încheie un capitol. Îmi doresc din toată inima ca fotbalul să revină la ce a fost. Sunt echipe de tradiţie care merită să meargă mai departe. Şi Braşovul ar trebui să aibă echipă în Liga 1 fără probleme“, a declarat la finalul meciului, antrenorul secund al formației brașovene Florentin Petre.  


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: