28
Dum, Apr

Sport

Brașoveanca Ana Maria Botezatu a cucerit medalia de bronz la Cupa Riposta la sabie, competiție la care au participat sabreri din Anglia, Belgia, Grecia, Bulgaria, Ucraina și România.

Peste 200 de copii au luat cu asalt sala de atletism „Lia Manoliu” din capitală, unde s-a desfășurat cea de-a șasea ediție a Cupei Riposta la sabie, concurs la care s-a tras la trei categorii de vârstă: U9, U11 și U13 atât la băieți cât și la fete. La U13 feminin, Ana Maria Botezatu, sportivă legitimată la CSM Brașov, a tras aproape perfect și a demonstrat încă odată că este una dintre cele mai valoroase sabrere din țară la această categorie de vârstă. Ana a trecut cu 103 de Bianca Ghimpețeanu de la Dinamo, apoi a învins-o pe Bianca Statie de la CSA Steaua, scor 10-8 și nu i-a dat nici o șansă Catincăi Dumitru de la Duel București, de care a trecut cu scorul de 10-1. Din păcate Ana a pierdut în semifinale, în fața sportivei Maria Badea de la CSA Steaua, scor 10-3 și astfel a urcat pe ultima treaptă a podiumului.

Festivitatea de premiere a fost efectuată de Laura Badea, multipla campioană olimpică, mondială și europeană, care ocupă și funcția de președinte a Federației Române de Scrimă.

În perioada 3-4 iunie, sala de sport a școlii generale numărul trei din Râșnov va fi gazda celei de-a treia ediții a Cupei Mușchetarul. La competiție vor participa cei mai mici sabreri din țară.

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: