05
Dum, Mai

Brasov TV

Cultura

Centrul vechi al Brașovului și bisericile fortificate din Transilvania pot fi admirate toate într-un singur loc. Machetele acestor obiective turistice sunt expuse la două muzee din oraș. Cele două instituții au fost înființate la inițiativa unui om de afaceri care dorește ca patrimoniul cultural să fie cunoscut de cât mai multe persoane. 

Așa arată Brașovul și bisericile fortificate din Transilvania în miniatură. Toate machetele pot fi admirate în două muzee aflate chiar în centrul orașului. Unul dintre acestea se află în apropiere de strada Sforii. Aici turiștii pot admira orașul vechi în toată splendoarea lui.



Pe lângă muzeul aflat pe strada Cerbului, brașovenii dar si turiștii mai pot vizita și Muzeul Bisericilor Fortificate care a fost deschis de curând la Braşov.  În Transilvania mai există doar 150 din cele 300 de biserici fortificate. Jumătate practic sunt ruine. O parte au fost incluse în Patrimoniul UNESCO. Acestea sunt prezentate la muzeu cu istoria şi legendele lor.  Au fost realizate machete fidele ale acestor monumente de către o echipă de arhitecţi din București,  care au respectat absolut toate detaliile. „ Aici avem prezentate cele șapte machete ale bisericilor fortificate pe  care le-a luat UNESCO în patrimoniu, șase sunt săsești iar una este secuiască  ” a declarat muzeograful Carmen Mihai.



Muzeul Fortificațiilor UNESCO poate fi vizitat zilnic între orele 10.00 şi 19.00. Biletul costă 5 lei. Copiii de până la şase ani au intrare gratuită, iar restul plătesc 3 lei. La muzeu există şi un magazin de suveniruri. Cei care vor să vadă pe viu bisericile pot beneficia de un tur care costă în 30 şi 65 de euro. Preţul include transportul şi ghidul. 


Articole sugerate



România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: