04
Sâm, Mai

sursa foto: ebihoreanul.ro

Eveniment

Inspectorii de la Registrul Auto Român au verificat din punct de vedere tehnic, în trafic, în primele 6 luni ale anului, peste 33.000 de vehicule, la nivel național.

Aproximativ 1.700 prezentau pericol iminent de accidente, iar jumătate dintre totalul celor verificate erau neconforme, arată un comunicat transmis luni de instituție, citat de Mediafax.

Potrivit oficialilor R.A.R., cele mai multe probleme au fost descoperite la instalațiile electrice de iluminare și semnalizare, la sistemele de reducere a emisiilor poluante, la punți, jante, anvelope şi suspensie, dar și la sistemele de frânare și de direcție.

În urma controalelor mixte desfășurate de R.A.R. și Poliția Rutieră, în primul semestru al anului 2018 au fost aplicate peste 11 mii de amenzi, au fost retrase 8.480 de certificate de înmatriculare și reținute 258 de permise de conducere”, se precizează în comunicatul R.A.R.

Potrivit directorului general al Registrului Auto Român, George-Adrian Dincă, rezultatele controalelor desfășurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte R.A.R.-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

„În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele R.A.R. din țară”, se mai precizează în comunicatul citat.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: