01
Mie, Mai

sursa foto:exquis.ro

Eveniment

Din cauza stresului, oboselii și alimentației, din ce în ce mai multe persoane se confruntă cu problema căderii părului.

„Principala cauză a căderii părului este privarea de diferite substanțe în primul rând în curele alimentare, în procesele infecțioase, în momentul în care apar sindroame febrile, dar și în cazul persoanele predispuse genetic”, a explicat, pentru brasovtv.com, medicul primar dermatolog, Loredana Patriche.

Există multe tratamente în comerț ale căror prospecte dau de înțeles fie că ne vom recăpăta podoaba capilară, fie că ne vom întări firul de păr. Dar sunt, oare, cu adevărat benefice?

„Există foarte multe produse, multe dintre ele conțin vitamine și polivitamine. Reacția secundară este creșterea poftei de mâncare și, automat, creșterea în greutate. Sunt foarte puține tipuri de medicamente care să asigure o cantitate suficientă dintr-un un anumit tip de substanță, spre exemplu dacă ne referim la deficitul de magneziu sau deficitul strict de vitamina B sau A”, a completat Loredana Patriche.

Fiziologic, până la 100 de fire de păr pe zi este normal să cadă, însă există și persoane în cazul cărora fenomenul se accentuează primăvara sau vara ori în urma anumitor tipuri de tratamente.

Cauzele căderii părului pot fi multiple și trebuie să fim foarte atenți, încă de la primele reacții. În momentul în care sesizăm că sunt probleme, trebuie să cerem sfatul unui medic.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: