02
Joi, Mai

sursa foto: unica.ro

Eveniment

Vremea se schimbă radical sub influenţa unui ciclon care își face simțită prezența în întreaga Europă.

Astfel, și în România vremea devine în general instabilă, iar valorile termice sunt în scădere în majoritatea zonelor țării. Ploile vor fi însemnate cantitativ în zonele montane și submontane, precum și în regiunile sud-estice, în timp ce în restul teritoriului va ploua local. Vor fi mai ales averse, însoțite de descărcări electrice și de intensificări de scurtă durată ale vântului.

Miercuri, temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 29 de grade, iar minimele vor fi cuprinse între 10 și 19 grade, cu cele mai mici valori în depresiuni.

Joi, regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de cele normale pentru această perioadă. Mai exact, temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 22 și 29 de grade, iar cele minime între 12 și 19 grade, mai scăzute în depresiuni, până spre 8 grade. În special în zonele depresionare, pe spații mici, va fi ceață.

Vineri, vremea va fi în general frumoasă, cu cer variabil. Unele înnorări, averse și posibil descărcări electrice vor fi, mai ales după-amiaza și la începutul nopții, la munte, în centrul și sudul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 și 31 de grade, iar cele minime între 11 și 19 grade, mai scăzute -până spre 7 grade- în depresiuni, unde vor fi și condiții de ceață.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: