14
Mar, Mai

realitatea.net

Eveniment

Potrivit studiilor, una din 10 persoane suferă de astenia de toamnă.

Schimbările din natură au un impact direct asupra fizicului și psihicului. În spatele insomniei, depresiei și lipsei de concentrare resimțite toamna se ascunde de fapt astenia.

Tristețea din timpul lunilor de toamnă poate fi mai mult decât o simplă stare de spirit trecătoare.

Pe măsura ce zilele devin tot mai scurte, sistemul imunitar își pierde din rezistență. Reducerea intensității luminii face ca producția de serotonină să scadă (hormonul fericirii) și crește producția de melatonină (hormonul somnului).

Simptomele asociate asteniei de toamnă pot fi: depresia, anxietatea, schimbări ale stării de spirit, tulburări de somn, probleme de ordin social, poftă excesivă de mâncare.

Pentru a ajuta organismul să depășească mai bine această perioadă trebuie să existe o alimentație sănătoasă bogată în vitamine, minerale și antioxidanți.

Strugurii, nucile, merele, gutuile și prunele sunt alimentele care ajută la creșterea imunității. Merele sunt pline de antioxidanți și acționează ca agenți antitumorali, perele sunt bune pentru a ne feri de alergii, gutuile combat stresul, iar prunele fluidizează sângele și scad riscul intoxicațiilor alimentare.

Fototerapia (bazată pe lumină) este o altă metodă de a trata această afecțiune. Acest tip de terapie folosește o lampă specială care imită lumina naturală. Rezultatele acestei metode apar de obicei în termen de 3-4 săptămâni.

 

 

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: