05
Dum, Mai

realitatea.net

Eveniment

Românii care doresc să urmeze o carieră militară au posibilitatea să aplice pentru posturi precum ofiţer, maistru militar, subofiţer sau soldat profesionist.

Oferta educațională se adresează atât absolvenților învățământului gimnazial, care se pot înscrie pentru admiterea la liceele militare, cât și persoanelor care au diplomă de Bacalaureat și intenționează să urmeze fie cursuri postliceale, fie pe cele ale instituțiilor de învățământ superior din domeniu.

„Armata României vine în sprijinul oamenilor cu oferte generoase, atât educaționale cât și profesionale. Recrutările se fac pe parcursul întregului an dar ceea ce ține de oferta educațională este încadrată din luna martie până la sfârșitul lunii mai”, a declarat pentru brasovtv.com, locotenent colonel Adrian Florea, șef birou Informare recrutare.

Pe de altă parte, toate persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 50 de ani au posibilitatea să aplice pentru un post de soldat profesionist.

Examenul pentru admiterea în învățământul superior și în cel postliceal constă într-un test la limba engleză și, în funcție de instituție, se susțin probe la matematică, fizică sau limba română.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: