04
Sâm, Mai

centrulmedicalfocus.ro

Eveniment

În sezonul rece, din cauza temperaturilor scăzute și lipsa unei alimentații bogate în alimente vegetale organismul este expus unui risc mărit de îmbolnăvire.

Cele mai frecvente probleme apar la căile respiratorii și cei mai expuși la a se îmbolnăvi sunt persoanele în vârstă și copiii.

O stare de sănătate generală bună şi un sistem imunitar puternic sunt esenţiale pentru a preveni afecţiunile asociate cu această perioadă a anului. Există câteva schimbări care se pot face în dieta şi în stilul de viaţă pentru a avea un sistem imunitar mai puternic.

Alimentația este foarte importantă în creșterea, dar și în menținerea unui sistem imunitar puternic. Fructele și legumele, cerealele integrale și produsele lactate consumate periodic ca parte a unui stil de viață sănătos, contribuie la vitaminizarea organismului și la întărirea sistemului imunitar.

Printre alimentele ce se găsesc în această perioadă și care sunt benefice organismului sunt: morcovul, usturoiul, țelina, varza, dovleacul, nucile și peștele bogat în zinc.

De asemenea, un somn suficient, cu o durată de cel puțin 7 ore pe noapte, contribuie la echilibrarea funcțiilor organismului și astfel la menținerea unui sistem imunitar puternic.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: