04
Sâm, Mai

Eveniment

Ministerul Finanțelor a postat pe site o informare, printr-o fereastră de tip pop-up, prin care atrage atenția că operatorii economici trebuie să-și înlocuiască, în această lună, casele de marcat, cu cele care au jurnal electronic.

De asemenea, precizează că termenele pentru aceste dotări nu vor fi modificate. Doar 6,9% din totalul caselor de marcat au fost înlocuite de comercianți și sunt în funcțiune, potrivit datelor Ministerului Finanțelor Publice și Agenției Naționale de Adminsitrare Fiscală.

Potrivit datelor Fiscului, în România sunt 168.000 de operatori care au 800.000 de case de marcat. 700.000 sunt la contribuabilii mici. Dacă pentru contribuabilii mari termenul pentru înlocuire a fost 1 septembrie, pentru cei mici este 1 noiembrie.

„În perioada de implementare, organele de control vor desfășura doar acțiuni de tip preventiv și nu de sancționare de la prima abatere. Avertismentul pentru nerespectarea termenelor se aplică de organul de control o singură dată. Procesele de implementare a noilor aparatelor de marcat sunt în plină desfășurare.

„Noile aparate de marcat pot fi achiziționate numai de la operatorii economici care au obținut autorizație de distribuție de la Ministerul Finanțelor Publice. Lista acestora este disponibilă pe site-ul MFP”, precizează oficiali ai ANAF


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: