04
Sâm, Mai

sursa foto: academiadetaxi.info

Eveniment

Transportatorii intenţionează să organizeze săptămâna viitoare un miting în faţa Guvernului, la care sunt aşteptate 3.000 de taxiuri şi 2.000 de autobuze, a declarat astăzi, prim vicepreşedintele COTAR, Ion Comuşi.

„Pentru săptămâna viitoare avem depusă solicitare pentru un miting în faţa Guvernului României. Eu zic că vom fi vreo 3.000 de taxiuri şi 2.000 de autobuze. Pentru miercuri şi joi am cerut la Primăria Capitalei (autorizaţie - n. r.). Ne-au chemat mâine (joi - n. r.) la Comisia de ordine publică şi vom stabili exact câte maşini şi cum venim. Va fi de la ora 9:00 la ora 15:00. Nu cred că doamna Dăncilă îşi doreşte acest lucru şi nici Guvernul nu îşi doreşte aşa ceva", a spus Comuşi.

Transportatorii au protestat miercuri la Ministerul Transporturilor nemulţumiţi de un proiect de ordin al ministrului de resort care nu mai acordă prioritate la licitaţii firmelor ce operau deja pe un anumit traseu.

El a subliniat că important este mesajul pe care vor să-l dea transportatorii prin acest protest, iar ministrul Lucian Şova să înţeleagă „că noi, ca şi patronate, ne cerem nişte drepturi şi este normal, pentru că noi muncim în ţara asta, nu dânsul. Nu am dori să fim vânduţi ca un SRL”.

Comuşi a menţionat că transportatorii vor protesta şi joi, între orele 9:00 şi 15:00, la Ministerul Transporturilor.

Ministerul Transporturilor nu este dispus să elimine orice barieră din discuţiile cu transportatorii, dar este deschis dialogului şi altor forme de dezbatere, însă piaţa transporturilor regulate interjudeţene de pasageri trebuie să fie deschisă şi accesibilă oricui este autorizat să desfăşoare o astfel de activitate, a declarat, pe 26 septembrie, ministrul Transporturilor, Lucian Şova, ca răspuns la protestul transportatorilor din acea zi.

Reglementarea pieţei transporturilor regulate de pasageri pe curse interjudeţene se face prin ordin de ministru.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: