04
Mar, Aug

sursa foto: Brasov TV

Eveniment

Efectele radiațiilor reprezintă o temă de mare interes în domeniul stomatologic și nu numai.

Cu ajutorul evoluției tehnologiei, imaginile radiologice au, în prezent, o claritate maximă și ajută la obținerea unui diagnostic exact. Aparatura modernă utilizată reduce la minim posibilele efecte nedorite.

Chiar dacă radiografiile dentare sunt în primul rând un mijloc de a diagnostica, acestea pot reprezenta și o modalitate de prevenție.

„Radiografiile dentare se fac doar în urma examenului clinic al medicului stomatolog. Acesta poate decide dacă este nevoie sau nu, să se efectueze o radiografie dentară. Aceasta nu expune persoana în cauză la un risc, însă nu trebuie făcută inutil”, a explicat pentru brasovtv.com medicul stomatolog Ion Cojocaru.  

Radiografiile ce pot fi făcute unui copil sunt cele orale, dar și cele extraorale. Acestea nu prezintă nici un risc și pot fi făcute de la vârsta de 3 ani, spun medicii. O examinare a danturii copilului, fără o radiografie, ar putea să nu arate posibilele modificări ale smalțului, cariile interdentare sau anumite carențe ale straturilor dinților.