05
Dum, Mai

sursa foto: digisport.ro

Eveniment

Naţionala de tineret a României a câștigat, în urmă cu scurt timp, în prezența a 13.000 de spectator, un meci crucial pentru viitorul său, contra Ţării Galilor, scor 2 - 0.

Micii „tricolori” au avut iniţiativa în prima repriză, fără a-şi crea, însă, ocazii foarte clare.

Cel mai încins moment al primelor 45 de minute a fost cel în care jucătorii lui Mirel Rădoi au cerut penalty, pentru un posibil fault în careu asupra lui Andrei Ivan.

În minutul 37, echipa României a declanşat un contraatac plecat de la Alexandru Cicâldău. Mijlocaşul Craiovei i-a pasat lui Florinel Coman, iar acesta a prelungit la Ivan, care a căzut după duelul cu Rhys Norrington-Davies.

Arbitrul, aproape de fază şi foarte bine plasat pentru a vedea acţiunea, a lăsat, sigur pe el, jocul să continue, în ciuda protestelor „tricolorilor” şi ale celor venite din tribune.

Reluările fazei au arătat că atacantul celor de la Rapid Viena a căzut, într-adevăr, prea uşor şi că decizia arbitrului a fost una corectă, potrivit digisport.ro.

În minutul 55 al partidei, Dennis Man, jucătorul lui FCSB, a împins în poartă o minge din 4 metri. Florinel Coman a centrat din lovitură liberă, Rus a deviat în fața porții și Man a îndeplinit o simplă formalitate.

În minutul 71 al meciului, atacantul lui Palermo, George Pușcaș, a avut nevoie de doar 5 minute de la intrarea pe teren pentru a marca. A primit mingea în flancul drept, a driblat, apoi a pătruns în careu și l-a surprins pe Evans cu un șut sub transversală, la colțul scurt.

În acest moment tricolorii mai au nevoie de un singur punct pentru calificarea la Euro 2019.

Mai sunt de jucat următoarele partide: 

România - Liechtenstein, Portugalia - Bosnia și Țara Galilor - Elveția (toate pe 16 octombrie). 

Locul 1 se califică direct la turneul final din Italia și San Marino (16-30 iunie 2019), iar cele mai bune 4 locuri 2 vor disputa baraj. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: