03
Vin, Mai

sursa foto: Brasov TV

Eveniment

Expoziție inedită în centrul Brașovului.

Zeci de oameni au asistat la inaugurarea proiectului care cuprinde o expoziție permanentă outdoor amenajată în clădirea MODAROM, evidențiată prin sisteme luminoase. Pe lângă cele cinci panouri de prezentare, spațiul expozițional cuprinde reconstituiri ale unor costume de patricieni brașoveni din secolul al XVIII-lea.

„Felicit conducerea Modarom pentru această inițiativă, de asemenea și pe colegii mei de la Muzeul de Istorie, pentru că au dat culoare acestei zone. Această zonă este un loc de referință pentru județul Brașov, aici s-au întâmplat foarte multe evenimente în decursul istoriei și cred că ceea ce au reușit ei să pună în valoare prin acest muzeu este un lucru care va aduce în prim plan foarte multe lucruri, ținând cont de meșteșugurile pe care le-au avut brașovenii”, a declarat pentru brasovtv.com, președintele Consiliului Județean, Adrian Veștea.

Proiectul mai cuprinde replici după bijuterii din colecțiile de patrimoniu ale Muzeului Județean de Istorie Brașov.

De asemenea, a fost montată o instalație interactivă pentru vizitatorii care pot ,,îmbrăca” virtual costumele istorice, cu ajutorul unei cabine fotografice.

Cei doritori să admire expoziția, o pot face în fiecare zi, vernisajul fiind deschis permanent publicului.

 

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: