29
Lun, Apr

sursa foto: ARHIVĂ

Eveniment

UPDATE

Magistrații Curții de Apel București au admis cererea lui Liviu Dragnea de a anula decizia Î.C.C.J. cu privire la tragere la sorți a completurilor de 5 judecători din 9 noiembrie.

Decizia nu e definitivă, însă instanța a decis suspendarea executării hotărârii Î.C.C.J. până la soluția finală.

Hotărârea Colegiului de conducere al Î.C.C.J. prin care a fost organizată, la începutul lunii noiembrie, o nouă tragere la sorți a Completurilor de 5 judecători, a fost suspendată decizia de joi a Curții de Apel București. Instanța a admis cererea formulată de Liviu Dragnea, prin avocata Flavia Teodosiu, și a a anulat hotărârea 137 din data de 8 noiembrie 2018. Decizia nu este definitivă, însă până la o soluție finală, executarea hotărârii este suspendată.

„Anulează Hotărârea nr. 137/08.11.2018 a Înaltei Curți de Casație și Justiție – Colegiul de Conducere. În baza art. 15 alin. 1 din Legea nr. 554/2004, modificată și republicată, suspendă executarea Hotărârii nr. 137/08.11.2018, emisă de pârâtă, până la soluționarea definitivă a cauzei”, se arată în minuta deciziei, potrivit stiripesurse.ro.

De asemenea, magistrații Curții de Apel București au admis și sesizarea CCR privind tragerea la sorți a completurilor.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Vineri, la Curtea de Apel, are loc un nou termen în procesul în care Liviu Dragnea a contestat completul de 5 judecători la care a fost repartizat, în apel, dosarul D.G.A.S.P.C. Teleorman.

La ședința de judecată, avocatul liderului PSD a cerut modificarea acțiunii inițiale, intrucât completul de judecată a fost schimbat ca urmare a tragerilor la sorți, menționând că și actualul complet este nelegal format.

După decizia CCR, instanta supremă a tras la sorți noile completuri de 5 judecatori. Avocatul lui Liviu Dragnea susține că s-a decis în mod nelegal tragerea la sorți.

,,Ne-am văzut obligați să formulăm această cerere pentru că suntem în situația de a fi, în continuare, cu drepturi procesuale vădit afectate, respectiv repartizarea aleatorie a cauzelor, a spus aparatorului liderului PSD.

Completul 1 penal al Înaltei Curți de Casație și Justiție este format din Cosma Rodica, Selaru Valentin Horia, Nenita Simona Cristina, Vasile Francisca Maria, Ilie Ioana Alina, ca titlulari, potrivit tragerilor la sorți care au avut loc pe 9 noiembrie.

Rodica Cosma a deținut funcția de președinte al Tribunalului Brașov, iar apoi a promovat la Înalta Curte de Casație și Justiție. De asemenea, Rodica Cosma este cea care în 2014 a decis eliberarea lui Radu Mazăre, dar a făcut parte și din completurile de judecată care au dat sentințe în dosarele lui George Becali, pronunțând atât condamnare, cât și achitare în dosare diferite. Rodica Cosma a făcut parte și din completul care a decis condamnarea definitivă a fostului senator PSD, Catalin Voicu.

Horia-Valentin Șelaru a fost procuror-șef la DNA Brașov, este fost consilier al Laurei Codruta Kovesi si fost sef al Secției Urmărire Penală și Criminalistică din Parchetul General în perioada în care procuror general era Kovesi. Ulterior, prin concurs, a devenit judecător al Înaltei Curți de Casație și Justiție.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: