12
Dum, Mai

sursa foto: DIICOT

Eveniment

Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism din Covasna au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui subofițer al  Inspectoratului  de  Jandarmi  Județean Brașov,  pentru săvârşirea  infracţiunilor  de introducere în țară, fără drept, de droguri de mare risc şi  trafic de droguri de mare risc.

 

,,La data de 17 decembrie 2018, procurorii  DIICOT – Biroul Teritorial Covasna împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul  Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Covasna l-au surprins în flagrant,  pe raza municipiului Brașov, pe inculpatul  Gavriluț Ovidiu,   în timp ce  ridica, de la un transportator privat, un colet livrat prin intermediul unei firme de transport international. Cu ocazia controlului coletului, au fost descoperite, disimulate într-un ambalaj de patiserie, 70 de grame de cocaină fără aditivi, valoarea de piață a acesteia fiind estimată la suma de 15.000 de euro.

La data de 18.12.2018  Tribunalul Militar Cluj a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile”, se precizează într-un comunicat de presă al DIICOT, remis redacției.

Inculpatul beneficiază de prezumția de nevinovăție, până când magistrații vor pronunța sentința definitivă.

Conducerea I.J.J. Brașov a făcut, în urmă cu scurt timp, o serie de precizări, în ceea ce-l privește pe jandarmul arestat.

,,G. O. este subofițer în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean "Nicolae Titulescu" Brașov din luna noiembrie 2018. Referitor la faptele pentru care a fost arestat preventiv,  menționăm că nu aveam cunoștință despre acestea, însă instituția noastră va pune la dispoziția organelor abilitate absolut tot ceea ce este necesar pentru soluționarea cauzei. După rezolvarea  contestației făcută de acesta la măsura arestării preventive pe 30 de zile, va fi suspendat din funcție până la soluționarea cauzei", se precizează într-un comunicat de presă al I.J.J. Brașov, remis redacției.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: