11
Sâm, Mai

sursa foto: libertatea.ro

Eveniment

Meteorologii avertizează că în Munţii Făgăraş şi Bucegi, la altitudini de peste 1.800 de metri, este risc mare de producere a unor avalanşe.

Nivelul este 4, pe o scară de la 1 la 5. Asta întrucât stratul de zăpadă proaspăt depusă depăşeşte în unele locuri 50 de centimetri, iar pe văi şi în zonele adăpostite sunt acumulări mari de zăpadă.

În zonele înalte s-au semnalat deja mai multe avalanşe spontane de suprafaţă, iar stratul de zăpadă s-a tasat uşor. Miercuri, stratul măsura 150 de centimetri la Bâlea Lac, 90 de centimetri la Vârful Omu, 51 de centimetri la Sinaia, 20 de centimetri la Predeal şi 14 centimetri la Fundata.

Până joi seara, vremea se va încălzi, iar cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări locale, mai ales în zonele de creastă, cu rafale ce temporar vor depăşi 45-55 kilometri pe oră.

Astfel, la altitudini de peste 1.800 de metri este risc mare de avalanşă, întrucât la suprafaţă se găseşte un strat însemnat de zăpadă, căzută în zilele precedente, care pe alocuri depăşeşte 50 de centimetri, iar pe văi şi în zonele adăpostite sunt acumulări mari de zăpadă, ca efect al acţiunii vântului, potrivit news.ro


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: