12
Dum, Mai

sursa foto: radiocluj.ro

Eveniment

Persoanele cu dizabilităţi vor primi un bilet unic de călătorie gratuită care le va permite să circule cu mijloace de transport diferite, după ce Guvernul a aprobat, astăzi, normele metodologice cu privire la modalitatea de acordare a drepturilor la transport interurban gratuit persoanelor cu handicap.

Biletele vor putea fi folosite de la 1 ianuarie 2019.

,,Utilizarea biletului de călătorie gratuită, valabil atât la accesarea transportului interurban pe calea ferată, auto cât şi naval, facilitează circulaţia neîngrădită a persoanelor cu handicap, asistenţilor personali şi însoţitorilor acestora cu oricare din mijloacele de transport interurban, fără ca aceştia să fie condiţionaţi de tipul biletului (CFR, auto, transportul naval). Altfel spus, orice persoană cu dizabilităţi poate pleca cu trenul şi se poate întoarce cu autobuzul, spre exemplu”, a explicat ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi.

Persoana cu handicap grav şi însoţitorul acesteia beneficiază de câte 12 bilete gratuite dus-întors/an, iar persoana cu handicap accentuat primeşte 6 bilete/an, potrivit news.ro.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: