10
Vin, Mai

sursa foto: ARHIVĂ

Eveniment

Procedura de achiziție pentru proiectarea și execuția celor nouă obiecte ale Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav s-a încheiat cu succes.

 

Licitația a fost adjudecată de S.C. Construcții SA Sibiu, la suma de aproape 28 de milioane 595 de mii de lei fără TVA. Contractul va fi semnat la începutul anului viitor, după încheierea perioadei de contestații, de 10 zile. După semnarea contractului firma câștigătoare va avea la dispoziție 3 luni pentru activitățile de proiectare și 8 luni pentru execuția lucrărilor de construcție a celor nouă obiecte. Pentru serviciile de proiectare, firma câștigătoare are trei subcontractanți. Astfel, în 2019 vor fi proiectate și construite clădirea energetică, remiza PSI, posturile de control acces, gospodăria de apă, parcarea auto și drumul de acces către terminal – DJ 103C, drumurile tehnologice interioare, împrejmuirile și porțile, rețelele interioare în aeroport și platforma antisuflu.

În ceea ce privește finanțarea, în data de 20 decembrie, președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, a transmis, în atenția prim-ministrului Viorica Dăncilă, o solicitare de alocare bugetară în 2019 pentru construirea Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav. În document se regăsesc pașii făcuți până în prezent în acest proiect și sumele cheltuite exclusiv din bugetul Consiliului Județean Brașov în perioada 2006-2018 pentru acest obiectiv. Este vorba, în total, despre echivalentul a 32,6 milioane de euro. De asemenea, în documentul trimis premierului sunt precizate și etapele investiționale care mai trebuie realizate pentru finalizarea și certificarea Aeroportului.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: