20
Lun, Mai

sursa foto: b1.ro

Eveniment

Meteorologii anunță ger şi ninsori, în această săptămână, la nivelul întregii țări.

LUNI

Vremea va fi rece, îndeosebi pe parcursul nopţii când va fi ger în majoritatea zonelor; temperaturile maxime se vor încadra între -7 şi 2 grade, iar cele minime de marţi dimineaţa se vor situa în general între -17 şi -6 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri, în special în prima parte a intervalului, în jumãtatea de est a ţãrii unde trecãtor va ninge slab.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri la munte, în Moldova, Bãrãgan şi Dobrogea. Izolat zãpada va fi spulberatã. Spre dimineaţã, pe spaţii restrânse va fi ceaţã cu depunere de chiciurã.

MARȚI

Vremea se va menţine rece, geroasã dimineaţa îndeosebi în regiunile intracarpatice, iar noaptea pe arii restrânse în centru, sud şi în est. Cerul va fi variabil, cu înnorãri în a doua parte a intervalului în vestul, nordul şi în centrul ţãrii, unde local va ninge. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri la munte şi în regiunile vestice.

Temperaturile maxime se vor încadra între -9 şi 0 grade, iar cele minime între -11 grade şi -1 grad, mai scãzute în depresiuni. Noaptea, în sudul şi estul teritoriului vor fi condiţii de ceaţã cu depunere de chiciurã.

TENDINȚE

MIERCURI

Valorile termice vor fi în creştere şi se vor apropia de cele specifice perioadei. Înnorãrile se vor extinde în toate zonele ţãrii şi pe arii relativ extinse vor fi precipitaţii predominant sub formã de ninsoare, ziua mai ales în jumãtatea de vest, iar noaptea şi în rest. Izolat vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri la munte, în sud-est şi izolat în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 şi 6 grade, iar cele minime între -8 grade în depresiuni şi 3 grade pe litoral.

JOI – SÂMBĂTĂ

Spre finalul săptămânii, de joi până sâmbătă, regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor normale pentru a doua decadã a lunii ianuarie. Precipitaţiile (predominant ninsori) vor fi mai frecvente în regiunile intracarpatice, potrivit rtv.net.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: