14
Mar, Mai

sursa foto: ARHIVĂ

Eveniment

DNA a decis să-și suspende activitatea, în urma unei decizii care a fost luată cu majoritate de voturi astăzi în cadrul Adunării Generale a procurorilor.

Decizia a fost luată ca urmare a adoptării Ordonanței de Urgență 7 de către ministrul Justiției Tudorel Toader, anunță info-sud-est.ro.

DNA va cere Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituțională a României cu privire la neconstituționalitatea OUG. De asemenea, se va cere și Parchetului General să sesizeze CCR.

Potrivit info-sud-est.ro, în urmă cu scurt timp, a apărut o controversă în rândul procurorilor DNA cu privire la numărătoarea voturilor privind suspendarea activității. Unele surse susțin că ar fi fost nevoie de încă 2 voturi pentru ca propunerea suspendării activității să fie adoptată. Controversa este provocată de art. 121, alin. 10 din Regulamentul de Ordine Interioară, care spune că hotărârile Adunării Generale se iau cu votul majorității membrilor, dar nu este clar dacă prevederea se referă la numărul procurorilor care sunt prezenți în adunare sau la numărul total al acestora. Rămâne de văzut dacă se va relua votul și ce decizie vor lua procurorii DNA cu privire la suspendarea activității. Celelalte decizii privind sesizarea Avocatului Poporului, PG, GRECO și Moneyval au fost adoptate cu unanimitate.

De asemenea, au mai existat două propuneri de protest: prelungirea activității cu două ore zilnic, pentru a demonstra că, dimpotrivă, procurorii DNA vor să muncească mai mult pentru consolidarea luptei anticorupție, și încetarea activității 10 minute zilnic plus proteste în fața instituției. Acestea nu au întrunit voturile necesare adoptării lor.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: