29
Lun, Apr

sursa foto: Facebook ZOO Brașov

Eveniment

Ziua Mondială a Faunei Sălbatice este marcată în toată lumea pe data de 3 martie, la inițiativa Națiunilor Unite, cu scopul de a atrage atenția asupra protejării speciilor de animale sălbatice și combaterii braconajului, a conştientizarii publicului faţă de importanţa conservării şi utilizării durabile a diversităţii biologice precum şi faţă de împărţirea corecta a resurselor ce rezultă din utilizarea acesteia.

Duminică, 3 martie 2019, la Grădina Zoologică din Brașov este program special:

Intervalul orar 11.00 – 12.00 ,,Pământul, planetă vie” (10 – 14 ani - joc interactiv)

Joc interactiv în urma căruia, folosind diverse materiale reciclabile, vom învăţa împreună ce      înseamnă un ecosistem, o faună şi care este importanța acestora, folosindu-ne mâinile, inteligenta şi zâmbetele.

Intervalul orar 12.30 – 13.30 ,,Habitatul lupului” (10 – 14 ani - joc interactiv)

Joc interactiv în urma căruia vom descoperi cum activităţile oamenilor influenţează viaţa           animalelor sălbatice, nu neapărat într-un sens pozitiv.

Intervalul orar 14.00 – 16.00 ,,Ce înseamnă responsabilitatea faţă de natură şi care sunt modalităţile de a

proteja mediul înconjurător”(plimbare prin parc– observare).

,,Oamenii de știință au constatat că planeta noastră se confruntă cu dispariția foarte multor specii de animale si plante, iar cauza majoră a acestui fenomen este încălzirea globală. Daca dorești să afli ce înseamnă schimbarea climei, ce o cauzează, cum va afecta viețile oamenilor și ale animalelor și ce poti face tu pentru a salva planeta, te invit sa mergem într-un tur în jurul parcului pentru a întâlni animalele care sunt deja pe cale de dispariție în sălbăticie, pentru a afla ce fac responsabilii grădinilor zoologice pentru a le proteja și cum poti tu contribui la salvarea acestor specii”, se precizează într-un comunicat de presă al administratorilor Grădinii Zoologice din Brașov, remis redacției.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: