29
Lun, Apr

Eveniment

Polițiștii Serviciului pentru Imigrări din Brașov au depistat trei străini, o femeie din Republica Moldova aflată în situație de ședere ilegală și doi barbați, din Serbia, care desfășurau activități lucrative fără forme legale în municipiul Brașov.

Pe numele celor 3 persoane au fost emise decizii de returnare, fiind obligate să părăsească România, iar pentru cetățenii sârbi a fost aplicată si interdicția de a mai intra în România pentru o perioadă de 6 luni.

Cei doi sârbi, de 35 și, respectiv, 42 de ani, lucrau fără aviz de muncă, pe un șantier din municipiul Brașov. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că, străinii au intrat legal în România, în baza Acordului de desființare a regimului de viză pentru cetățenii sârbi, însă nu au respectat reglementările referitoare la angajarea străinilor în muncă.

Reprezentanții societății comerciale implicate vor fi sancționați contravențional cu amendă în valoare de 20.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor O.G. nr. 25 din 26 august 2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.

În cazul femeii din Republica Moldova, spun polițiștii, aceasta nu a respectat termenul legal de ședere pe teritoriul României. Pe numele acesteia a fost emisă o decizie de returnare prin care are obligativitatea de a părăsi România în termen de 15 zile, fiind sancționată și cu amendă contravențională în valoare de 400 lei.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: