04
Sâm, Mai

Eveniment

La sfârșitul lunii ianuarie 2019, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Brașov, erau înregistrați 5948 de șomeri.

 

Rata șomajului înregistrat fiind cu 0.53% sub valoarea înregistrată la finele anului 2018. Din totalul de 5948 de persoane înregistrate, 1016 persoane erau beneficiare de indemnizație de șomaj, iar 4932 erau șomeri neindemnizați.

Șomerii fără studii sau cu studii primare au ponderea cea mai mare din totalul șomerilor înregistrați în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Brașov.

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, aplică măsuri de stimulare a ocupării locurilor de munca atât pentru angajatori cât și pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă. Astfel, angajatorii care încadrează în muncă pe durataă nedeterminată, cu program de lucru, absolvenți ai unor instituții de învățământ, primesc lunar, timp de 12 luni, pentru fiecare absolvent, o suma de 2250 lei, cu obligația menținerii raportului de muncă sau de serviciu a angajatului pe o perioadă de minumum 18 luni. Aceeași sumă este valabilă și pentru angajatorii persoanelor cu vârsta de peste 45 de ani.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: