19
Dum, Mai

Eveniment

Mizerie, străzi neasfaltate, zeci de oameni care trăiesc fără apă și curent și copii care merg desculți prin noroi, acestea sunt imaginile din orașul Săcele din anul 2019.

 

Oamenii sunt pur și simplu izolați de lume și de civilizație. Deși fac cereri și merg frecvent la primărie pentru a cere ajutorul autorităților, nimeni nu îi bagă în seamă, ba mai mult sunt dați afară din instituție. Se poate crede că aceștia doresc să își ridice palate sau să primească ceva ce nu li se cuvine, însă ei nu doresc decât să aibă lumină pe strada unde locuiesc și să aibă acces la apă curentă, apă cu care să se poată spăla și pe care să o poată folosi la gătit fără să existe riscul să se îmbolnăvească atât ei cât și copiii lor.

Oamenii din Gârcini au ajuns să trăiască din mila unei vecine care plătește facturi de milioane de lei pentru ai ajuta pe cei aflați într-o situație de-a dreptul revoltătoare. Acest caz a intrat în atenția autorităților și va fi monitorizat în-deaproape.

Primarul, Virgil Popa a făcut câteva precizări cu privire la această situație și spune că în acest an se vor realiza lucrări de infrastructură în cartierul Gârcini.

În următoarele jurnale Brașov TV vă vom ține la curent cu situația autorizațiilor emise, sau nu, de primăria Săcele pentru cartierul Gârcini.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: