02
Joi, Mai

sursa foto: betmag.ro

Eveniment

Simona Halep, locul 3 WTA şi favorită 2, s-a calificat în turul trei al turneului Miami Open 2019. Ea s-a impus cu scorul de 6-1, 6-3, într-o oră şi trei minute, în faţa americancei Taylor Townsend, locul 96 mondial, sportivă care a venit din calificări.

Simona Halep a câştigat primul set în 29 de minute şi 29 de secunde, cu 3 break-uri în primul set, potrivit news.ro.

În setul secund, după ce a discutat cu antrenorul său, Townsend şi-a mai revenit puţin şi chiar a reuşit un break. Nu i-a făcut faţă, însă, fostului lider mondial. Simona Halep s-a impus cu 6-3.

A fost primul meci după anunţul Simonei că antrenorul său este Daniel Dobre, iar constănţeanca a beneficiat chiar de sfaturile acestuia, pe teren, în setul al doilea, când conducea cu 3-2.

„A meritat așteptarea! Sunt bucuroasă pentru prima mea victorie la noul Miami Open”, a scris pe Twitter Simona Halep.

În faza următoare, Simona Halep o va întâlni pe slovena Polona Hercog, locul 93 WTA, ajunsă pe tabloul principal ca lucky loser. Aceasta s-a calificat în faza a treia a competiției după ce a învins-o  pe japoneza Misaki Doi, numărul 112 mondial, venită din calificări. Iniţial, Misaki Doi ar fi urmat să o întâlnească pe Lesia Tsurenko, locul 28 WTA şi cap de serie 28, însă reprezentanta Ucrainei s-a retras din cauza unei accidentări la braţ.

Polona Hercog are 28 de ani și este o jucătoare foarte înaltă, are 1,85 metri. Cu Simona Halep s-a mai întâlnit o singură dată, la Sofia, în 2009, când a câștigat slovena.

Cea mai bună clasare în circuitul WTA a Polonei Hercog a fost locul 35. Are patru titluri WTA, dar s-a bucurat de mai mult succes în circuitul ITF, unde are 14 titluri la simplu și cinci la dublu.

Meciul dintre Simona Halep și Polona Hercog va avea loc duminică seară.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: