07
Mar, Mai

sursa foto: incomod-media.ro

Eveniment

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ia în calcul să sesizeze Curtea de Justiție a Uniunii Europene pe tema deciziei Curţii Constituţionale cu privire la completurile de cinci judecători.

În cazul în care instanța europeană va constata că decizia CCR nu respectă principiile europene din justiție, Curtea Constituțională va fi obligată să revizuiască verdictul în sensul acomodării cu recomandările Curții de Justiție a Uniunii Europene, scrie Realitatea.net.

Magistrații care judecă dosarul Gala Bute - Elena Udrea au ridicat luni din oficiu această problemă, potrivit Ziare.com. Asta în contextul în care Elena Udrea este acuzată în acest dosar și de o tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene.

Pe 7 noiembrie, Curtea Constituţională a admis sesizarea premierului Viorica Dăncilă în legătură cu un conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe tema constituirii completurilor de 5 judecători. Decizia a fost luată cu majoritate de voturi, iar efectul a fost imediat: mai mulți condamnați definitiv printre care Elena Udrea sau Alina Bica au reluat de la zero apelurile în procese.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: