30
Mar, Apr

sursa foto: b1.ro

Eveniment

Polițiștii rutieri din Brașov continua controalele în trafic, pentru depistarea șoferilor care urcă băuți la volan.

,,La data de 07 aprilie, în jurul orei 00,30, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Brașov au depistat în trafic, un tânăr în vârstă de 17 ani, care a condus un autoturism înmatriculat în Bulgaria, pe str. Zizinului din mun. Brașov, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, rezultatul a fost de 0.59 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere, iar autoturismul este proprietatea unchiului său, fiind sustras din posesia acestuia fără încuviințarea sau știința sa.

În cauză s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”  și ”furt în scop de folosință”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente în  care se va propune soluție legală la finalizarea verificărilor.

La data de 08 aprilie, în jurul orei 07,30, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Făgăraș au depistat în trafic un bărbat în vârstă de 29 ani, care a condus un autoturism pe str. 1 Decembrie 1918 din mun. Făgăraș, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, rezultatul a fost de 0.47 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea verificărilor”, se precizează într-un comunicat de presă remis redacției.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: