19
Dum, Mai

Eveniment

Un nou termen de judecată, vineri, în primul proces în care fostul președinte al Consiliului Județean Brașov, Aristotel Căncescu, acum inculpat, este acuzat de fapte de corupție.

 

Astăzi, din sala de ședință a lipsit chiar personajul principal. De ce? Acesta și-a trimis o armată de avocați la judecată, iar el a plecat la București, la Înalta Curte de Casație și Justiție, ca să se… apere singur!

La Curtea Supremă, Căncescu are un alt proces în care se crede capabil să-și facă de unul singur apărarea. Au spus-o, astăzi, în sala de judecată a Tribunalului Brașov chiar avocații inculpatului, când au fost întrebați de judecător – de ce nu este prezent în sală Căncescu. Să fie, oare, pentru fostul șef de județ, mai important procesul de la București în comparație cu cel de la Tribunalul Brașov? Aici, din cauză că avocații inculpatului  Căncescu nu au citit cu atenție solicitările pe care reprezentanții I.P.J. Sibiu le-au formulat pentru ca Aristotel Căncescu să fie supus, chiar la solicitarea lui, unui text poligraf, magistratul de ședință a amânat judecata.

Următorul termen al primului proces penal în cazul lui Aristotel Căncescu, judecat și în alte dosare tot pentru fapte de corupție, a fost stabilit pentru 13 iunie.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: