26
Vin, Apr

sursa foto: b1.ro

Eveniment

Hidrologii au instituit coduri portocalii de inundații pe râuri din mai multe județe, între care și Brașovul.

Astfel, unul dintre codurile portocalii a fost emis pentru luni, până la ora 15.00, pe râuri din județele Iași, Vaslui, Neamț, Bacău, Vrancea și Galați.

Sunt prevăzute scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale cotelor de inundație.

Fenomenele se pot produce cu intensitate și probabilitate mai mare pe râurile mici din bazinele hidrografice: Crasna, Bârlad – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Bârlad.

Cel de-al doilea cod portocaliu emis de hidrologi este valabil până luni, aproape de miezul nopții, și este valabil pe râuri din Mehedinţi, Dolj, Hunedoara, Gorj, Vâlcea, Argeş, Olt, Teleorman, Dâmboviţa, Giurgiu, Ilfov, Călăraşi, Prahova, Ialomiţa, Braşov, Covasna, Buzău, și Caraş-Severin.

În cazul județului Brașov, este vorba, ma exact, despre bazinul superior al Oltului, amonte S.H. Hoghiz şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Hoghiz.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: