14
Mar, Mai

Eveniment

Inspectoratul Școlar al Judeţului Braşov a finalizat planul de şcolarizare pentru anul școlar 2019 – 2020.

Veștile nu sunt foarte bune în ceea ce privește locurile pentru învățământul liceal din această toamnă. Abandonul școlar sau părăsirea timpurie așa cum preferă să spună reprezentanții IȘJ Brașov, este din ce în ce mai mare, de la an la an. Acesta este unul dintre motivele pentru care s-a luat decizia de a se reduce cu peste 100 de locuri la clasa a IX-a, atât în învățământul liceal, cât și în cel profesional. Astfel, în total, la nivel județean, din toamnă vor fi cu patru clase mai puține. În schimbul claselor de liceu, vor fi înființate șapte noi clase profesionale în unitățile de învățământ.

Cele mai importante criterii care s-au luat în considerare au fost: procentul de promovabilitate la examenul de bacalaureat, numărul locurilor libere după prima etapă de repartizare computerizată, numărul elevilor regăsiți la licee care nu au obținut nota 5 la examenele de evaluare națională, numărul claselor propuse de profesori în unitățile școlare.

De la sfârşitul acestei săptămâni se vor publica pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Brașov datele referitoare la planul de şcolarizare din 2019 – 2020. De asemenea, într-un timp cât mai scurt vor fi gata și broșurile cu datele necesare pentru înscrierea elevilor în clasa a IX-a.   

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: