03
Vin, Mai

sursa foto: stirileprotv.ro

Eveniment

Simona Halep (7 WTA) a fost eliminată, joi, în sferturile de finală ale turneului de tenis de la Eastbourne, după ce a pierdut în fața lui Angelique Kerber (5 WTA), scor 4-6, 3-6.

Sportiva din Germania a început mult mai bine partida din Marea Britanie și a făcut break încă de la scorul de 1-1, iar ulterior s-a distanțat la 4-1. Simona Halep a revenit printr-un game câștigat pe serviciul adversarei, însă a fost insuficient, iar Angelique Kerber și-a adjudecat primul set, după aproximativ 35 de minute.

Setul secund a început într-o manieră similiară, cu Kerber la conducere, care s-a desprins rapid la scorul de 3-0. Românca a dat semne de revenire, însă nu s-a putut impune în fața lui Kerber, care traversează o formă bună pe iarbă. Tenismena din Germania s-a impus cu 6-4, 6-3, după o oră și 13 minute de joc.

Astfel, Simona Halep părăsește primul turneu pe iarbă al anului în faza sferturilor de finală, iar Kerber obține a patra victorie în fața româncei, în cele nouă partide directe. Prezenţa în sferturi este recompensată la Eastbourne cu un premiu de 23.455 de dolari şi cu 100 de puncte WTA.

Simona Halep continuă la dublu, alături de Raluca Olaru, cele două fiind calificate în semifinale.

Pentru româncă, urmează turneul de Mare Șlem de la Wimbledon, care se va desfășura în perioada 1-14 iulie.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: