13
Lun, Mai

sursa foto: news.ournet.ro

Eveniment

Polițiștii locali aflați în misiune de asigurare a liniștii și oridinii publice în centrul orașului au identificat, în Piața Sfatului, un bărbat care ținea la vedere un pistol.

,,Polițiștii locali l-au legitimat și au constatat că bărbatul, de 65 de ani, mai deținea asupra lui și un spray iritant lacrimogen pe care susține că l-a achiziționat cu doar câteva zile în urma. El le-a mai spus polițiștilor locali că nu deține permis de port armă. Cetățeanul a fost predat pe bază de proces verbal, conform procedurilor legale în vigoare, reprezentanților Poliției Municipiului Brașov, în vederea efectuării cercetărilor", se precizează într-un comunicat de presă al Poliției Locale Brașov.

Polițiștii Inspectoratului Județean Brașov îi contrazic, însă, pe polițiștii locali.

,,Polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Brașov au efectuat verificări și au stabilit faptul că bărbatul, în vârstă de 65 ani, deținea un pistol, replică de armă tip airsoft, pentru care nu este necesară autorizarea sau înregistrarea. Pistolul face parte din categoria E - alte categorii de arme și dispozitive neletale, conform anexei la Legea 295/2004 privind regimul armelor și al munițiilor", se precizează într-un comunicat de presă al I.P.J. Brașov, remis redacției.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: