05
Dum, Mai

sursa foto: ARHIVĂ

Eveniment

Procurorii DNA Brașov au declarat apel împotriva sentinței unei instanțe a Tribunalului, prin care George Scripcaru a fost achitat în dosarul penal în care fostul director al R.A.T., Cristian Radu, este condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare.

 

În acest dosar penal, primarul municipiului Braşov este judecat pentru abuz în serviciu în formă continuată și participație improprie la această infracțiune, iar Cristian Radu, pentru abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată. Potrivit procurorilor DNA, consecința conduitei infracționale a edilului George Scripcaru a fost prejudicierea societății R.A.T. Brașov cu aproximativ 630.000 de lei.

George Scripcaru a mai fost trimis în judecată în alte două cauze. Este vorba despre Dosarul „Termoficarea”, în care edilul a fost reținut pentru 24 de ore, propus pentru arestare și pus apoi în libertate, dosar care are termen de judecată pe 02 septembrie 2019 la Curtea de Apel. Primăria Brașov s-a constituit parte civilă cu suma de aproape două milioane de lei.

De asemenea, George Scripcaru a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție și în dosarul supranumit „Farmacia”, aflat pe rolul Tribunalului Covasna, unde următorul termen de judecată va avea loc pe 30 septembrie. Primăria Brașov și Spitalul Clinic Județean de Urgență s-au constituit părți civile cu suma totală de peste 100.000 de lei. George Scripcaru este acuzat de abuz în serviciu dacă funcționarul a urmărit obținerea unui folos pentru sine sau pentru altul.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: