11
Sâm, Mai

sursă foto: editiadedimineata.ro

Eveniment

Studenții la medicină anunță că vor începe greva japoneză din cauza problemelor privind organizarea examenelor de rezidențiat.

FASMR, FASFR şi FSMDR demarează GREVĂ JAPONEZĂ a studenților din domeniul sănătății și îi încurajează pe membrii societății civile să li se alăture.

"Deşi am solicitat instituțiilor statului soluționarea problemei vizând organizarea examenului de rezidențiat înainte de ziua moțiunii de cenzură, acest lucru nu s-a întâmplat. [...] Solicităm clasei politice să înțeleagă importanța soluționării de urgență a acestei probleme, fără a pune în pericol viitorul unei întregi generații de viitori medici, farmacişti şi medici stomatologi. În urma moțiunii de cenzură ne aflăm într-o situație de instabilitate politică, în care nu se va putea clarifica situația examenului de rezidențiat nici după ziua de mâine, când are loc ultima şedinţă a actualului guvern", spune comunicatul Federația Asociațiilor Studenților în Medicină din România (FASMR).

În cazul în care greva japoneză nu va da rezultate, inițiatorii se gândesc să protesteze activ în fața acestei situații.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: