27
Sâm, Apr

sursa foto: ARHIVĂ

Eveniment

Dosar aparte, în aceste zile, pe masa judecătorilor din Brașov. Un bărbat, de 60 de ani, din Marea Britanie, a fost săltat de polițiști, la cererea autorităților din țara sa.

 

Inculpatul avea drept de ședere în România, pentru doi ani, în baza unui permis emis în acest sens de autoritățile române. Polițiștii din Marea Britanie le-au cerut colegilor din țara noastră să-l ridice pe englez de la domiciliul din România, pentru a fi extrădat.

Bărbatul este cercetat de autoritățile din Marea Britanie pentru 9 infracțiuni de pornografie infantilă.

Potrivit procurorilor brașoveni, în aprilie 2017, în timpul unei percheziții în casa din Anglia a principalului suspect, s-au ridicat două laptopuri în care s-au găsit 250.000 de fotografii cu minori în ipostaze indecente. 3000 dintre acestea au fost distribuite de inculpat altor persoane.

Principalul suspect era cercetat în Anglia, în stare de libertate, cu condiția să indice adresa de domiciliu. Bărbatul a ales să se stabilească în județul Covasna, de unde polițiștii l-au ridicat acum, iar procurorii brașoveni l-au prezentat unui judecător de drepturi și libertăți pentru confirmarea mandatului de arestare emis de autoritățile din Marea Britanie.

Inculpatul a fost arestat în vederea predării și va fi extrădat pentru continuarea cercetărilor în Anglia.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: